Știrea zilei

Procuratura Generală anunță că 38 de dosare politice vor fi revăzute | VIDEO

38 de dosare asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost inițiate la comanda unor politicieni. Anunțul a fost făcut astăzi de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a ținut să precizeze că în cazul în care vor fi stabilite abateri de la lege în procesul de examinare, dosarele vor fi clasate.

Cele aproape 40 de dosare, aflate atât în faza de urmărire penală, cât și ajunse în instanțele de judecată, vor fi verificate timp de o săptămână de către un grup de lucru, creat la inițiativa procurorului general. Grupul este format din șase procurori, care, la final, vor prezenta un raport pe acest subiect.

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, dosarele au fost selectate în baza suspiciunilor venite din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizațiilor neguvernamentale și a partidelor.

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general: „În cazul în care vor fi stabilite abateri grave de la lege la instrumentarea dosarelor vor fi luate măsuri. Cauzele aflate la etapa de urmărire penală vor fi clasate, iar în cazul celor care au ajuns în instanță, procurorii vor renunța la învinuire sau vor recalifica faptele.”

Alexandr Stoianoglo nu a prezentat întreaga listă a dosarelor care vor fi analizate. Procurorul general a precizat însă că în lista suspiciunilor din partea APCE sunt incluse 11 cauza în care sunt vizați: avocații Ana Ursachi, Eduard Rudenco și Ion Crețu; judecătorii Domnica Manole, Viorel Munteanu, Gheorghe Balan, precum și alte persoane – Gheorghe Petic, Grigore Petrenco, Pavel Grigorciuc, Sergiu Cebotari și Valentin Eșanu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …