23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Procuratura Generală a respins solicitarea de întoarcere a lui Veaceslav Platon în Ucraina | VIDEO

Procuratura Generală a respins solicitarea de întoarcere a omului de afaceri, Veaceslav Platon, în Ucraina și de extrădare în Federația Rusă. Decizia a fost luată după ce procurorii au examinat demersurile parvenite de la Procuraturile Generale ale celor două state. Anularea extrădării omului de afaceri a fost anticipată de către ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Procuratura Generală anunță că nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, deoarece Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat. De asemenea, instituția precizează că omul de afaceri este vizat în alte dosare, pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa sa ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate.

Menționăm că și ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că anularea extrădării lui Veaceslav Platon nu este posibilă, invocând aceleași motive.

Amintim că, în luna decembrie a anului trecut, Procuratura Generală a Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon autorităților de la Kiev. O scrisoare în acest sens a fost transmisă procurorului general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo. Tot atunci și Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea lui Platon pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțini grave, comise pe teritoriul Rusiei.

În prezent, Veaceslav Platon își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.13, după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pe alte capete de acuzare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …