Știrea zilei

Procuratura Anticorupţie nu va porni dosar penal în cazul înregistrărilor video cu Dodon și „kuliok”. Care este motivul acestei decizii | VIDEO

Procuratura Anticorupţie nu va porni dosar penal în cazul înregistrărilor video în care se vede că Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care, potrivit deputatului Iurie Reniță, ar fi fost bani. Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al procuraturii, nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, pe care președintele Igor Dodon ar fi primit-o de la Vlad Plahotniuc, iar din acest motiv sunt epuizate posibilitățile de a administra alte probe. Totuși, procurorii susţin că, în cazul în care, eventual, pe viitor vor fi prezentate anumite informații sau probe relevante hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută și, după caz, procesul penal poate fi reluat.
Precizăm că deputatul Iurie Reniţă, dar şi liderul PPDA, Andrei Năstase au cerut procuraturii investigarea imaginilor în care apare şeful statului şi fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, iar cel din urmă îi transmite lui Igor Dodon o pungă.

Contactat de postul nostru de televiziune pentru o reacţie, Iurie Reniţă a declarat că decizia procuraturii este „un cadou pentru Igor Dodon”.

IURIE RENIŢĂ, deputat PPDA: „Voi contesta această decizie şi voi aduce şi argumentele de rigoare. E un cadou pentru Dodon. Din păcate, atât Procuratura Generală cât şi celelalte subordonate Procuraturii execută indicaţiile
politice ale lui Dodon. Îmi pare rău că se produc asemenea lucruri. Avem nevoie de o nouă majoritate”.

Cu o reacţie la acest subiect a venit şi deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Pe o reţea de socializare, parlamentarul a ascris că: „Activitatea procuraturii de acum seamănă din ce în ce mai mult cu activitatea procuraturii de pe timpul lui Plahotniuc. Orice nu ai denunța sesiza, venea răspuns că acesta ar fi ”curat ca lacrima”.

Amintim că, anterior, deputatul Iurie Reniță a publicat o secvență video de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care ar fi avut loc la fostul sediu al Partidului Democrat. Din imaginile video se vede cum Vlad Plahotniuc ea transmis preşedintelui o pungă neagră cu calendar. Şeful statului însă spunea ca punga să fie transmisă lui „Costea, care să i-o dea lui Cornel” pentru salarii. Președintele Igor Dodon a negat veridicitatea discuțiilor din secvența video.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul a furat încă două vieți. Doi bărbați din Ialoveni și Drochia au decedat

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în rândul pacienților infectați cu noul …