4 decembrie 2019, miercuri
Știrea zilei

Grevă pe traseul național Chișinău-Ungheni-Sculeni | VIDEO

Zeci de angajați ai unei companii din Azerbaijan, care efectuează lucrări de reparație pe două segmente din drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni și drumul Chișinău-Lăpușna, au intrat în grevă de câteva zile pentru că nu și-ar fi primit salariile de câteva luni.

Pe de altă parte, reprezentantul companiei de construcție și autorul proiectului, Nazim Hadjiev, susține că muncitorii își vor primi în cel mai scurt timp salariile restante.

NAZIM HADJIEV, reprezentantul companie de construcție, autorul proiectului TC:

„Noi așteptăm vinerea, pentru că vineri trebuie să ajungă banii pe cont. Vineri noi planificăm să achităm pentru trei luni și astfel criza va fi depășită. Dacă banii nu vor ajunge pe conturile noastre până vineri, atunci luni deja oamenii pot să se plângă, de asta haideți să așteptăm vinerea.”

Contactat de noi, putătorul de cuvânt al administrației de stat a drumurilor, Alexandru Grosu, a declarat că de această situație este responsabilă compania de construcție.

ALEXANDRU GROSU, putător de cuvânt, Administrației de Stat a Drumurilor TC:

„Nu avem noi nimic, acolo pe site este firma care a încheiat contractul cu noi, sunați firmei, pentru că ei trebuie să plătească salariile și așa mai departe, noi nu avem nimic cu acest lucru.”

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat, în luna mai, că lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni erau realizate în proporție de 60%.

Pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate cinci contracte, dintre care două cu o companie din Azerbaidjan. Alte două cu o companie din Cehia și un contract cu o companie din Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului constituie 80 de milioane de euro. Lucrările de reparație a drumurilor au fost încheiate în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – finele lui 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Judecătorul care a dispus eliberarea lui Filat e același magistrat care a dispus arestul lui

Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat condiționat, marți, prin decizia judecătorului Victor Rațoi, potrivit informației …