Știrea zilei

„Pro Moldova” invită la dialog partidele de opoziție PAS, Platforma DA şi Partidul „ŞOR”. Cum a reacționat opoziția | VIDEO

„Pro Moldova” invită la dialog partidele de opoziție PAS, Platforma DA şi Partidul „ŞOR” pentru a ajunge la un consens și pentru a învesti un nou Guvern anticriză. Despre asta a anunțat liderul formațiunii Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă. În timp ce reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” și ai Partidului Acțiune și Solidaritate spun că vor lua o decizie mai târziu, Platforma DA reiterează că susține această idee.

Potrivit Andrian Candu, din cauza actualului Guvern țara noastră trece printr-o situație complicată. Astfel, deputatul a declarat că trebuie format un guvern anticriză care să se bazeze pe măsurile anticriză și prin eficiență să reușească să restabilească o viață mai bună pentru cetățeni și tot ceea ce a fost distrus.

ANDRIAN CANDU, liderul partidului „Pro Moldova”, deputat: „Să scăpăm țara de această guvernare care duce Republica Moldova la o catastrofă. Noi, întreaga țară, din cauza acestei guvernări trecem printr-o criză social, sanitară, printr-o criză economică și printr-o criză morală profundă. Republica Moldova a ajuns să fie izolată internațional, iar sărăcia a atins cote maxime”.

În context, liderul „Pro Moldova” a făcut apel către partidele politice de opoziție care, în opinia sa, ar fi capabile să gestioneze criza socio-economică și cea din domeniul sănătății.

ANDRIAN CANDU, liderul partidului „Pro Moldova”, deputat: „Dragi colegi, cetățenii nu o să ne ierte această ezitare și nici urmașii nu o să ne ierte pentru faptul că, la un moment dat, nu am fost mai determinați. La ora actuală, trebuie să trecem de la vorbe, discuții, eventualul dialog la acțiuni. De aceea, așteptăm și sperăm foarte mult, chemând și făcând acest apel către partidele politice din Parlament, cele de opoziție, să găsim modalitatea, ca în acțiuni. De aceea, așteptăm și sperăm foarte mult, chemând și făcând acest apel către partidele politice din Parlament, cele de opoziție, să găsim modalitatea, ca în timpul cel mai scurt posibil, să schimbăm lucrurile din țară”.

Politicianul a mai îndemnat partidele de opoziție să înceapă să lucreze cot la cot și să aibă un dialog pentru a stabili agenda parlamentară pentru următoarea perioadă de timp. Am încercat să aflăm dacă partidele din opoziție vor da curs invitației lansate de „Pro Moldova”, iar deputatul Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, contactată de noi, a spus că formațiunea din care face parte va lua o decizie mai târziu.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Urmează ca fracțiunea noastră să discute această întrebare, în primul rând, cu domnul președinte al partidului și al fracțiunii, domnul Ilan Șor. Vom discuta cu colegii din fracțiune, cu toți deputații și cu colegi din partid. Deja după discuțiile acestea o să pot să vă răspund sau o să venim cu o reacție din numele domnului președinte”.

Și reprezentanții PAS urmează să analizeze propunerea.

MIHAI POPȘOI, deputat PAS:”Nu avem însă un răspus, imediat ce o să-l avem o să-l publicăm”.

De cealaltă parte, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari ne-a declarat că susține ideea de a numi un nou Guvern.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: „Noi demult am propus soluția și am venit cu o lună jumătate în urmă cu ideea de demitere a acestui Guvern”.

O reacție pe acest subiect am solicitat și din partea consilierului pe comunicare al premierului.

VITALIE DRAGANCEA, consilierul premierului pe comunicare: „Despre Guvern anticriză vorbește domnul Candu, președintele căruia, anul trecut, a fugit subit din Moldova?”

Amintim că la începutul lunii mai, „Pro Moldova”, de asemenea, a venit cu o inițiativă prin care a chemat întreaga opoziție parlamentară la să se consolideze.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber a mers la Valea Morilor din Chișinău pentru a arăta cât de porcește se comportă Dodon cu orheienii

Deputata Partidului “ȘOR”, Marina Tauber a mers astăzi în parcul Valea Morilor din Chișinău pentru …