Știrea zilei

„Pro Moldova”: Cerem Guvernului începerea negocierilor oficiale cu Rusia pentru retragerea trupelor și munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova

Grupul „Pro Moldova” constată compromiterea definitivă a operațiunii de menținere a păcii și faptul că pacificatorii asistă structurile paramilitare ale regiunii în consolidarea hotarului ilegal pe Nistru.

În acest context, grupul propune punerea în aplicare a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, precum și reluarea imediată a lucrărilor pentru organizarea punctelor comune de control la frontieră pe segmentul transnistrean, condiționarea prelungirii licențelor pentru importul produselor petroliere, de tutun și alcool companiilor afiliate administrației transnistrene cu ridicarea imediată a restricțiilor de circulație în Zona de Securitate și eliberarea deținuților politici, precum și revizuirea rezultatelor tenderului de achiziționare a energiei electrice și începerea neîntârziată a negocierilor cu statele vecine pentru identificarea alternativelor, scrie radiochisinau.md.

„Cerem Guvernului începerea negocierilor oficiale cu Federația Rusă pentru retragerea trupelor și munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, sub monitorizare internațională. Pentru stoparea imediată a capturării teritoriului suveran al Republicii Moldova, cerem partenerilor din OSCE, UE și SUA susținerea internaționalizării operațiunii de menținere a păcii și demersului de demilitarizare a regiunii”, se arată într-un comunicat al „Pro Moldova”.

Menționăm că astăzi, câțiva deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate l-au acuzat pe președintele Igor Dodon de faptul că ar face numeroase cedări în fața regimului separatist de la Tiraspol, în scopuri electorale. În acest context, unii experți în problema transnistreană observă că folosirea electoratului din regiunea transnistreană de către anumiți politicieni a devenit o tradiție nocivă, iar președinția lansează, la rândul ei, acuzații că opoziția doar critică și nu oferă soluții.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …