23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Primul ucrainean care a contractat coronavirusul | VIDEO

Printre cei șase pasageri de pe nava „Diamond Princess”, care sunt infectați cu coronavirus, este și un cetățean ucrainean. Informația a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev. Între timp, bilanțul deceselor cauzate de virusul ucigaș a trecut, duminică, de pragul de 900, în timp ce numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit depășește 40 de mii, cei mai mulţi fiind înregistrați în China.

În data de 9 februarie, alte 60 de persoane care se află la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”, amplasat în apropierea coastei japoneze pentru carantină, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus. Pasagerii infectați au fost direcționați în spitalele din Japonia, unde vor fi tratați, iar printre este este și un cetățean din Ucraina. Ofițerul de presă al Ministerului de Externe din țara vecină, Ekaterina Zelenko, a confirmat informația pentru portalul Hromadske. Potrivit ei, identitatea acestuia a fost stabilită și este internat în spital, iar starea lui este satisfăcătoare.

Vasul este plasat în carantină din 5 februarie, la bord se aflau 3 mii 700 de oameni. Printre aceștia sunt și doi cetățeni moldoveni, membri ai echipajului. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, conaționalii noștri sunt sănătoși.

Totodată, alți 3 mii 600 de pasageri de pe un alt vas de croazieră, care acostase în largul Hong Kong-ului, au primit permisiunea de a fi debarcați, după ce testele la coronavirus au fost negative.

Autoritățile medicale din provincia Hubei, aflată în epicentrul epidemiei, au anunțat că duminică, 9 februarie, au murit 91 de persoane. Este cel mai mare bilanț înregistrat într-o singură zi. Astfel, numărul total al deceselor din China a depășit cifra de 900. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus a depășit 40 de mii, printre bolnavi se numără cetățeni ai 28 de țări.

Pentru a oferi suportul necesar în lupta împotriva coronavirusului, o echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a plecat în China.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …