Știrea zilei

Vlad Plahotniuc rămâne alături de echipa PDM | VIDEO Update

După ce săptămâna trecută Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare, astăzi, președintele PDM își face apariția în spațiul public printr-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare. El a scris că a decis să rămână alături de echipa Partidului Democrat, chiar și de la distanță. „M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea și să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă. Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă”, scrie Vlad Plahotniuc în postarea sa.

Vlad Plahotniuc a mai spus că are nevoie de o pauză și că lucrează în aceste zile „la mai multe planuri”. Liderul PDM susține că nu se simte în siguranță nici el și nici familia sa, menționând că anul trecut a avut loc o tentativă de răpire eșuată a sa, când se afla într-o vizită peste hotare.

„Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, mai scrie Vlad Plahotniuc

Liderul PDM a mai afirmat că alternanța la putere este un proces firesc și necesar într-o democrație. „Ne-am fi dorit însă ca acest lucru să se întâmple democratic și nu prin încălcări ale legii, prin crearea unor precedente, care vor afecta grav Moldova pe termen lung”.

Vlad Plahotniuc anunță că el și Partidul Democrat au mulți dușmani, în special după ce guvernarea PD a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei. El le-a transmis cetățenilor că este pe baricade și că, imediat ce atât el, cât și familia sa va fi în siguranță, va reveni în țară pentru „a munci pentru ca Republica Moldova să redevină o țară stabilă și ca oamenii să trăiască în liniște și pace”.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministrul Aureliu Ciocoi rămâne în funcție | VIDEO Update

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, rămâne în funcție. Moțiunea simplă depusă de PAS și PPDA …