Știrea zilei

Primul caz de coronavirus, înregistrat la Stăuceni

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la Stăuceni. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Stăuceni, transmite deschide.md

„Primăria comunei Stăuceni informează locuitorii despre confirmarea pozitivă a primului caz de infectare cu coronavirus de tip nou pe teritoriul administrat. Este vorba despre un caz de transmitere locală. În context, solicităm repetat locuitorilor care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și anunțați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi”, se anunță în postare.

Amintim că ministrul sănătății a declarat astăzi că din cele 80 de cazuri de COVID-19 depistate în Republica Moldova până astăzi, 36 sunt de import iar 44 cu transmitere locală

„Cele mai multe cazuri cu transmitere locală s-au înregistrat la Chișinău – 21. La Hînceștis-au înregistrat 14 astfel de cazuri. Urmează Sîngerei, Ialoveni și Ștefan Vodă, cu câte două cazuri”, a precizat șefa de la Sănătate.

Viorica Dumbrăveanu a adăugat că astăzi la spitalul Toma Ciorbă sunt internate 67 de persoane, dintre care patru în stare gravă. La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 minori, toți cu o evoluție medie a stării sănătății. Alte două persoane sunt internate la Spitalul Republican.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …