Știrea zilei

S-a răzgândit să plece? Primele declarații ale lui Andrei Năstase după alegeri | VIDEO

Deși anterior a declarat că va pleca din Republica Moldova în cazul în care socialistul Ion Ceban va învinge în turul doi de scrutin, acum Andrei Năstase se pare că s-a răzgândit. Liderul PPDA spune că va reveni în fotoliu de ministru al afacerilor interne.

După ce a pierdut alegerile din Chișinău și a aflat rezultatele finale ale scrutinului din 3 noiembrie, Andrei Năstase nu a mai ieșit în spațiul public. Abia după o zi, politicianul a apărut în fața presei, motivând că a analizat ce s-a întâmplat în ziua alegerilor. Liderul PPDA le-a mulțumit tuturor alegătorilor săi pentru susținere și a anunțat că nu are de gând să plece din țară, așa cum a declarat anterior.

ANDREI NĂSTASE, candidat la primăria capitalei, Blocul ”ACUM”: „Urmează să revin la conducerea MAI pentru a continua reformele, pentru a combate corupția și criminalitatea și pentru a asigura liniștea și protecția cetățenilor. Mi-i drag atât de mult acest pământ, mi-e dragă atât de mult această țară, orașul ăsta, nu vă închipuiți…. nu aveți cum, nu sunteți în stare să înțelegeți cât de mult mi-i drag acest popor.”

Năstase i-a urat succes primarului ales, Ion Ceban și a anunțat că Blocul „ACUM” nu va accepta funcțiile de viceprimari și de pretori, propuse de Ceban. De asemenea, atât Năstase cât și vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari au declarat că nu vor face o coaliție cu socialiștii în CMC.

ANDREI NĂSTASE, candidat la primăria capitalei, Blocul ”ACUM”: „Vreau să-i urez succes contracandidatului Ion Ceban în îndeplinirea cu strictețe a programului electoral făcut public și să-l asigur că toți consilierii noștri vor susține orice proiect propus ce va fi în în beneficiul tuturor chișinăuienilor. Nu facem coaliție politică de dragul funcțiilor.”

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședintele PPDA: „Actul de guvernare alături de echipa socialiștilor este pentru noi exclus.”

În context, liderul PPDA, Andrei Năstase a mai declarat că își asumă rezultatul scrutinului.

ANDREI NĂSTASE, candidat la primăria capitalei, Blocul ”ACUM”: „Trebuie privit în complexitatea sa de la întârzieri în luarea de măsuri drastice de reformare a audiovizualului, a sistemului de drept și inerentele erori ale actului de guvernare până la boicotarea scrutinului de unele segmente electorale.”

După declarațiile făcute de Năstase, pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că îi mulțumește pentru urări și deja și-a asumat responsabilitatea pentru gestionarea eficientă a primăriei.

Totodată, ce ține de propunerea pe care a făcut-o anterior cu privire la funcțiile de viceprimari și pretori, Ceban a scris că a făcut-o cu scopul de a munci împreună pentru rezolvarea problemelor oamenilor și municipalității.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, socialistul Ion Ceban a câștigat turul doi al alegerilor locale generale din 3 noiembrie cu scorul de 52,39%, Andrei Năstase acumulând 47,61% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Controversat și fără consens”. Comisia de la Veneția critică modul în care au fost numiți patru membri CSM

Comisia de la Veneția a venit cu o reacție la numirea a patru membri ai Consiliului …