Știrea zilei

Primele arestări în cazul avionului ucrainean prăbușit în Iran | VIDEO

Iranul anunță primele arestari după ce Gardienii Revoluției au doborât avionul ”Ukraine International Airlines”, ucigând 176 de oameni. Numărul celor arestați nu se cunoaște deocamdată.

Autoritățile iraniene au anunțat marți că mai multe persoane, despre care se crede că au fost implicate în doborârea unui avion de pasageri ucrainean, au fost arestate, a declarat un oficial de la Teheran, potrivit site-ului agenției de știri Reuters. „Au avut loc ample investigații și unii oameni au fost arestați”, a declarat purtătorul de cuvant al autorităților judiciare din Iran.

Oficialul iranian nu a oferit însă alte detalii. Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate anti-aeriană a Gardienilor Revoluției a doborât din greșeală avionul companiei ”Ukraine International Airlines”, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.


Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii, după ce atacase baze militare americane din Irak, ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condamnarea la moarte a fostului președinte pakistanez, anulată

Justiția din Pakistan a anulat condamnarea la moarte în cazul fostului președinte Pervez Musharraf, declarând …