Știrea zilei

Primarul orașului Taraclia i-a vizitat și le-a oferit cadouri persoanelor cu necesități speciale | VIDEO

Acești oameni au nevoie de îngrijire, atenție și ajutor zilnic, în special de Ziua lor Internațională. Veaceslav Lupov, noul primar al orașului Taraclia, din partea Partidului Politic „ȘOR”, s-a întâlnit cu persoanele cu dizabilități din localitate. În afară de cuvinte calde și a seturilor de cadouri pe care le-a oferit, în cadrul întâlnirilor au fost abordate cele mai stringente probleme cu care se confruntă respectiva categorie de oameni și în soluționarea cărora s-ar putea implica noul primar. Iar la cei care nu au putut veni, edilul a mers în vizită, chiar la ei acasă.

Fiecare dintre cei care au venit la această întâlnire cunosc, din propria lor experiență, ce înseamnă a avea probleme de sănătate. Tot ei, însă, știu și ce înseamnă să lupți zilnic cu boala și cum să te auto-depășești mereu. Până nu demult, spune Oleg Filatov, autoritățile orașului erau cam reticente față de problemele întâmpinate de ei: în oraș nu existau rampe de acces, nu existau vehicule predestinate persoanelor cu dizabilități. Însă odată cu apariția noului primar, totul s-a schimbat. Acesta le-a oferit oamenilor o șansă la o viață mai bună!

OLEG FILATOV: Trăiesc cu soția mea în Taraclia de 35 de ani. Ea, fiind invalid din copilărie, nici măcar nu a fost înscrisă în liste. Nu a primit niciun ajutor, nimic. Acum, de când a apărut noul primar, autoritățile au început să ne acorde atenție.

Primarul din Taraclia, Veaceslav Lupov, personal i-a felicitat pe toți acești oamenii și le-a oferit cadouri. Iar la cei care nu au putut veni la întâlnire, primarul a mers în vizită, chiar la ei acasă.

Este foarte plăcut, când știi că nu uită de tine. Mai ales, pentru acești copii.

Îmi este foarte plăcut. Pentru că, pe parcursul mai multor ani, nimeni nu mi-a acordat atenție.

Pe lângă oferirea Ajutorului Financiar Unic, în localitate se desfășoară și lucrări pentru a ușura viața de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități, spune primarul.

VEACESLAV LUPOV, primarul or. Taraclia:  Acum rezolvăm problemele legate de lipsa rampelor și transportului. Vom încerca să ne axăm, în mare parte, pe experiența altor orașe, inclusiv cea a Orheiului, dar poate și pe exemplul altor orașe europene.

TATIANA CAIREAC, director interimar al Centrului de Reabilitare pentru Persoanele cu dizabilități și Vârstnici din Taraclia: Sperăm ca autoritățile orașului să nu uite de această categorie a populației, persoanele cu dizabilități. Și astfel de evenimente și acțiuni vor fi organizate mai des, deoarece, astfel, le oferim acestor oameni o speranță.

În prezent, în Taraclia sunt înregistrate 945 de persoane cu dizabilități. Primarul, Veaceslav Lupov, promite că fiecare dintre ei va primi sprijin financiar și va avea parte de toată atenția și asistența necesară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O echipă de cercetători din China a dezvoltat deja un vaccin pentru virusul ucigaș | VIDEO

O rază de speranță pentru combaterea coronavirusului vine tot din China. O echipă de cercetători …