Știrea zilei

Primăria capitalei desfășoară lucrări de reparație la unele școli și grădinițe | VIDEO

Primăria municipiului Chișinău dă asigurări că până la începutul noului an de învățământ,  lucrările de reparație din cele 252 de școli și grădinițe din capitală, vor fi finisate.  

Se intervine doar acolo unde este mai gravă situația, pentru că nu sunt bani pentru toate. Aceasta este declarația fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, din iunie, când mai multe instituții preșcolare din capitala au fost închise, pentru reparație. Dar nici în aceste instituții, reparația nu va acoperi toate nevoile. Lucrările de renovare sunt axate, selectiv, pe 4 domenii: reparația acoperișurilor,  a blocurilor sanitare, a rețelelor inginerești, și reparații generale   ale cantinelor, sălilor de festivități și a sălilor sportive.

Este preconizat ca toate lucrările să fie finisate până la data de 25 august. Începând cu data de 1 septembrie, toate instituţiile urmează să funcţioneze conform programului aprobat. Potrivit autorităților, la sfârșitul lunii august, va fi creată o comisie mixtă care va inspecta calitatea  lucrărilor.

În total, pentru reparația celor 252 de instituții au fost alocați 66 de milioane 695 de mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi angajați din sistemul penitenciar, infectați cu COVID-19

Doi angajați din sistemul penitenciar au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Informația a fost confirmată …