Știrea zilei

Primăria Capitalei așteaptă proiecte pentru pictarea pasajului de pe bulevardul Constantin Negruzzi | VIDEO

Artiști începători și profesioniști, arhitecți, designeri și pur și simplu iubitori de pictură își vor putea încerca pensula, transformând Chișinăul într-un loc mai luminos și primitor. Primăria Capitalei a extins concursul pentru vopsirea pereților din pasajul de pe bulevardul Constantin Negruzzi cu încă o săptămână.

Cele mai bune proiecte vor fi selectate de către o comisie specială, iar trecătorii vor putea admira noile opere de artă de pe pereții trecerii de pietoni deja la sfârșitul acestei luni, promit responsabilii.

Aproximativ 15 artiști s-au înscris în concursul pentru picturi de pereții pasajului din bulevardul Negruzzi. Aceasta este cea mai mare și mai populată trecere subterană din centrul Chișinăului. Cu toate acestea, primăria a decis să extindă termenul de depunere a proiectelor, deoarece unii dintre participanți nu au respectat regulamentul, iar dosarele lor nu au putut fi examinate.

Acum, artiștii care nu au reușit să-și încerce norocul, mai au la dispoziție încă o săptămână. După aceea, toate proiectele vor fi evaluate de către o comisie specială. Cele mai bune picturi vor înfrumuseța pereții trecerii subterane.

TATIANA LUPAȘCO, specialist principal, Direcția Relații Publice, Primăria Chișinău:

„Chiar și amatorii pot participa. În primul rând, ne dorim să fie tineri. Pentru ca tinerii artiști să aibă ocazia să-și prezinte munca. Idei diferite, doar că toate trebuie să fie conform cerințelor. Poate fi graffiti, grafică, orice.”

Primăria va pune la dispoziție toate materialele necesare tuturor artiștilor ale căror proiecte vor fi selectate pentru a decora trecerea subterană. În plus, autorii lucrărilor își vor putea semna picturile, astfel încât numele lor să fie cunoscute de toți cei care le vor admira. Cei care sunt interesați, pot vedea regulamentul de participare pe site-ul Primăriei, iar proiectele lucrărilor pot fi expediate pe adresa primaria@pmc.md, cu mențiunea „Caractere urbane”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …