Știrea zilei

Prima vizită a noului premier Ion Chicu la Moscova | VIDEO

Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită oficilă în capitala Federației Ruse. Este prima vizită la Moscova a unui premier moldovean, în ultimii 7 ani. La întrevederea cu șeful Gazprom-ului, Chicu a declarat că nu va admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale.

Prima vizită oficială a lui Ion Chicu în calitate de prim-ministru a fost la Moscova. Premierul moldovean a avut o întrevedere cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, care și-a exprimat speranța că relațiile dintre cele două guverne vor fi în ascensiune, iar oportunitățile pierdute vor fi resuscitate.

Potrivit comunicatului executivului, premierul a discutat în cadrul vizitei despre livrarea gazului rusesc, exportul produselor agricole moldovenești și oferirea autorizațiilor pentru transportatorii din Moldova. De asemenea șeful Guvernului de la Chișinău a avut o întrevedere cu șeful Gazprom-ului, Alexei Miller, la sediul gigantului rus, unde au fost abordate subiecte ce țin de alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova și achitările pentru gazele consumate.

Din componența delegației, în vizita de la Moscova, fac parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi; ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi; ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju; guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah; dar și preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Aceasta este prima vizită a unui premier moldovean la Moscova, din septembrie 2012. În capitala Federației Ruse urma să plece ex-premierul Maia Sandu, dar vizita nu a mai avut loc, deși declarase anterior că va efectua o vizită în Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un deputat al Platformei DA a sesizat Curtea Constituțională privind angajarea răspunderii guvernului

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Igor Munteanu a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului …