Știrea zilei

Prima ședință a Parlamentului nou-ales. Au fost create doar 3 fracțiuni parlamentare | VIDEO

Prima ședință a Parlamentului nou-ales a avut loc ieri. Totuși, proaspeții aleși ai poporului nu au reușit să facă mare treabă. Au fost create doar 3 fracțiuni parlamentare și, pentru că nu s-a reușit crearea unei majorități parlamentare, ședința s-a încheiat în aproximativ o oră. Cu toate acestea, în Legislativ nu au lipsit momentele haioase, iar afară au avut loc proteste.

Prima ședință a noului legislativ a fost condusă de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov. După ce Curtea Constituțională a prezentat raportul prin care au fost validate alegerile, șeful statului a venit cu un mesaj către proaspeții aleși ai poporului, chemându-i la dialog.

După declarațiile președintelui, formațiunile politice și-au prezentat lista fracțiunilor formate în Parlament. Astfel, au fost înregistrate 3 fracțiuni parlamentare: Fracțiunea Partidului Socialiștilor prezidată de Zinaida Grecianîi, fracțiunea Partidului Democrat, prezidată de Pavel Filip și fracțiunea Partidului Politic ”Șor” care îl va avea în frunte pe Ilan Șor.

Unicii care nu și-au înregistrat fracțiunea în parlament au fost cei de la blocul ”ACUM”. Aceștia au anunțat că se vor înregistra în curs de 10 zile de la desfășurarea primei ședințe, cum este prevăzut de legislație. Prima ședință de lucru a parlamentului nu s-a lăsat nici fără zâmbete și momente haioase. Marina Tauber, înainte să prezinte componența fracțiunii sale, a întins în stânga sa un parasolar: „ Vreau să mă protejez de blocul ACUM, de colegul Andrei Năstase, care a fost intoxicat cu mercur.”

Potrivit legislației, până la crearea unei majorități parlamentare și alegerea unui președinte al parlamentului, ședința a fost prezidată de deputatul socialist Eduard Smirnov, decanul de vârstă din noul parlament. La ședință au fost înregistrați 97 din cei 101 deputați, iar printre cei absenți se numără fostul președinte al parlamentului Andrian Candu și liderul PAS Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …