Știrea zilei

Președintele Igor Dodon ar fi plecat în Japonia însoțit de 10 persoane, inclusiv de fratele său și soția acestuia | VIDEO

Președintele Igor Dodon ar fi plecat în Japonia, la ceremonia de încoronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei, însoțit de 10 persoane, inclusiv de fratele său și soția acestuia. Cel puțin, așa scrie agenţia de presă Omega, care face trimitere la surse demne de încredere din interiorul Cancelariei de Stat. „Tot desantul de turiști plecați în Japonia pe banii contribuabililor este format din 11 persoane”, menționează Omega.

Potrivit sursei citate, Igor Dodon nu s-a limitat să-și ia doar soția, așa cum prevede protocolul, dar a plecat în Japonia cu întreaga familie – au mers copiii șefului statului, fratele președintelui și soția acestuia, consilierul său pentru Politică Externă, „un bodyguard care îi este rudă”, un consilier pentru protocol și fotocorespondentul instituției prezidențiale.

Sursa citată adaugă faptul că doar pentru biletele de avion cheltuielile constituie circa 20 de mii de euro: „De asemenea, la cheltuieli se mai pune cazarea pentru cei care-l însoțesc pe Dodon”.

Solicitată de Televiziunea Centrală, Carmena Sterpu, consultantul principal în cadrul Serviciului de presă al Preşedinţiei, a făcut unele precizări vizavi de acest subiect. „Instituția prezidențială a suportat parțial cheltuielile de deplasare în Japonia doar pentru patru persoane, inclusiv consilierul pentru politică externă, șeful de protocol și serviciului de presă. O parte de cheltuieli au fost acoperite de partea niponă”, a punctat sursa citată.

Contactat de noi, responsabilul Serviciului de Presă al Guvernului, Adriana Celac, ne-a declarat că „Cancelaria de Stat nu e implicata la achitarea cheltuielilor de deplasare a președinției”.

„Nu este pentru prima dată când Igor Dodon își ia familia într-o vizită oficială. La începutul anului 2017, Guvernul a renunțat la procedura privind publicarea numelor membrilor delegației care-l însoțesc pe șeful statului. Astfel, au fost secretizate cheltuielile voiajelor lui Dodon”, notează Omega.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Dodon la pușcărie” și „Jos culiok”: Partidul Politic „ȘOR” a organizat protestul în fața Președinției | VIDEO

„Dodon la pușcărie” și „Jos culiok” – sunt doar câteva lozinci care au răsunat astăzi …