Știrea zilei

Președintele Bulgariei va efectua o vizita oficială în R. Moldova

În continuarea vizitei la München (Germania), Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut sâmbătă o întrevedere de lucru cu Prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov.

În cadrul întrevederii sale, oficialii au apreciat înalt cooperarea dintre statele noastre în domeniile comercial, economic, cultural, umanitar, în sfera turismului și educației, transmite Știri.md.

De asemenea, părțile au remarcat cu satisfacție contactele stabilite la nivelul conducerii de vârf a țărilor noastre. În acest context, interlocutorii au discutat despre vizita oficială a Președintelui Bulgariei, Rumen Radev în Moldova, preconizată pentru primăvara anului curent și au pledat pentru intensificarea cooperării bilaterale la nivel de parlamente.

În altă ordine de idei, oficialii au subliniat rolul important pe care îl joacă comunitatea bulgară din Moldova, care numără circa 52 de mii de persoane, în consolidarea legăturilor dintre statele noastre.

În context, șeful statului a exprimat recunoștință partenerilor bulgari pentru asistența acordată în implementarea proiectelor sociale și umanitare în raionul Taraclia.

Referindu-se la cooperarea economică între țările noastre, Igor Dodon a îndemnat partenerii bulgari să investească în proiecte de infrastructură și în alte proiecte prioritare, anunțate de conducerea de vârf a Moldovei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” cere guvernării măsuri urgente pentru reintegrarea concetățenilor reveniți acasă

Partidul Politic „ȘOR” cere măsuri urgente pentru crearea condițiilor pentru cetățenii moldoveni care decid să …