Știrea zilei

Presa din Italia: O moldoveancă ar fi printre cei infectați cu coronavirus

În Italia, cea mai afectată ţară europeană de epidemie, presa informează că printre cei contaminaţi este şi o femeie din Republica Moldova, transmite corespondentul Radio România în Italia, Elena Postelnicu, scrie radiochisinau.md.

Potrivit cotidianului Corriere del Veneto, femeia avea grijă de o bătrână din localitatea Paese, provincia Treviso, care a murit marţi. 30 de persoane cu care femeia în vârstă de 75 de ani a intrat în contact în ultimul timp au fost supuse testelor de diagnosticare a coronavirusului. Toţi sunt asimptomatici, iar testele au fost trimise şi la Padova pentru o confirmare. Între timp, îngrijitoarea moldoveancă şi ceilalţi pacienţi se află în carantină la domiciliu.

Totodată, autorităţile italiene au anunţat că numărul cazurilor de infecţie cu noul virus Covid-19 a crescut la 400 în peninsulă, informează BBC. Cele mai afectate zone rămân cele din nordul ţării. 12 persoane au murit până acum pe teritoriul Italiei din cauza epidemiei de coronavirus.

Alte 6 ţări europene au raportat primele lor cazuri de contaminare cu noul coronavirus, Grecia, Macedonia de Nord, Croaţia, Austria, Elveţia şi Norvegia, Franţa.

De asemenea, au apărut primele cazuri în Georgia, Algeria, Pakistan şi Brazilia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Spitalul Raional din Ștefan Vodă intră în carantină

Spitalul raional din Ștefan Vodă a intrat în carantină, după ce un mai multe persoane …