Știrea zilei

Premierul Ungariei va efectua o vizită la Chișinău

Premierul Ungariei Viktor Orban va efectua joi o vizită la Chișinău în cadrul căreia va fi semnată și o declarație privind parteneriatul strategic între R. Moldova și Ungaria, a anunțat astăzi Igor Dodon, scrie radiochisinau.md.

El a precizat că oficialul ungar va fi însoțit și de un grup de agenți economici, iar Budapesta ar putea să ofere  și un credit de 100 de milioane de euro pentru agenții economici care vor să dezvolte afaceri în Republica Moldova.

„Trecem la o nouă etapă de parteneriat strategic cu prietenii noștri din Ungaria”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că în luna februarie ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a efectuat o vizită la Chișinău, urmată de o vizită de răspuns a șefului dip0lomației moldovenești, Aureliu Ciocoi.

Experții observă că Igor Dodon calcă pe urmele fostului președinte comunist Vladimir Voronin și pune accentul pe relația cu Ungaria, însă această mișcare demonstrează și mai mult izolarea internațională a puterii de la Chișinău. El caută susținere din partea unor lideri autoritari și populiști, cum ar fi Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan sau Viktor Orban a cărui formațiune, Fidesz, a fost suspendată din Partidul Popular European, din cauza derapajelor antidemocratice. Analistul politic, Ion Tăbârță, subliniază că unicul parteneriat strategic poate exista doar între Rep. Moldova și România.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …