Știrea zilei

Premieră în RM: Procedură de sancționare a președintelui Dodon | VIDEO

Partidul Demnitate și Adevăr propune crearea unei Comisii de anchetă care va elucida presupusele acte de corupție și de îmbogățire ilicită a președintelui Igor Dodon. Deputații au înregistrat un proiect de hotărâre în Parlament și susțin că acesta este doar primul pas.

Pentru crearea comisiei sunt necesare 51 de voturi. Legislatorii mai spun că, vor examina și implicarea șefului statului în alte cazuri de rezonanță, cum ar fi dosarul Bahamas, privind presupusa finanțare ilegală a campaniei prezidențiale de acum 4 ani a lui Igor Dodon.

De asemenea, ar urma să fie examinate vacanțele de lux ale familiei prezidențiale, dar și alte filmulețe compromițătoare legate de numele șefului statului. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu ne-a spus că, opoziția trebuie să demonstreze că există și are idei, și refuză să comenteze acțiunile și declarațiile formațiunilor politice, mai ales în an electoral.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Reacția formațiunii noastre la ultimul video publicat despre președinte-kuliok. Igor Dodon, după 3 ani și jumătate de activitate a lui glorioasă, în ghilimele, urmează să fie sanționat. Pornim în premieră procedura de sancționare a președintelui.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

A fost stabilită data alegerilor prezidențiale

Deputații au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor președintelui Republicii Moldova. …