Știrea zilei

Prânzuri calde livrate de restaurantele din Chișinău pentru pacienții și medicii de la spitalul ”Toma Ciorbă” | VIDEO

Ajutor nu prin vorbe, ci prin acțiuni! Restaurantele din capitală s-au solidarizat în susținerea medicilor și pacienților Spitalului de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”. Zeci de pachete cu prânzuri oferite de către membrii Asociației Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova, au fost aduse la intrarea în instituția medicală unde sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19.

Prânzuri calde cu livrare. Proprietarii cafenelelor și restaurantelor care dispun de servicii de catering au venit cu inițiativa de a asigura cu alimente pacienții spitalului ”Toma Ciorbă”, dar și pe medicii care luptă pentru viața lor.

ANETA ZASAVIȚCHI, liderul Asociației naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova: Noi vom depune toate eforturile ca să suplinim porțiile de prânzuri până la sfârșitul carantinei atât cât va fi nevoie. Este din contul companiilor, restaurantelor care lucrează, este o donație, respectiv personalul care este antrenat în prepararea bucatelor este achitat pentru orele lucrative din partea angajatorilor. 

17 proprietari de cafenele și restaurante s-au solidarizat pentru această cauză.

ȘTEFAN CHIRICUȚĂ, director executiv rețea de restaurante:”Pentru astăzi am adus 20 de porții și asta vom face în fiecare zi. Bugetul nostru n-a fost planificat, el este spontan, practic nici nu are sens să-l calculăm în așa momente de criză în țară. Este un buget din partea companiei care atât cât o să fie nevoie atât o să ajutăm, cât o să putem de fapt.”

Directorul spitalului, Sergiu Vasiliță și-a exprimat recunoștința din partea personalului și a pacienților pentru această acțiune.

SERGIU VASILIȚA, director interimar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”: Mulțumim frumos populației pentru solidarizare. Sincer este un act de binefacere pentru personalul medical, pentru pacienții care stu aici.

Toți cei care și-au unit eforturile pentru această cauză menționează că Asociația Restaurantelor a deschis un cont bancar, îndemnând și alți agenți economici, care sunt dispuși să ofere prânzuri gratuite medicilor și pachienților, să contribuie la acțiune. Asociația garantează transparență și dă asigurări că banii adunați vor fi utilizați doar pentru achiziționarea produselor și prepararea prânzurilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon o ia iar înaintea Comisiei Situații Excepționale. Anunță când se deschid frizeriile

Frizeriile din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu ziua de mâine, 16 mai, …