Știrea zilei

PPDA pledează pentru un candidat unic și apolitic, la Prezidențiale | VIDEO

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr insistă ca reprezentanții partidelor de dreapta să se așeze la masa de negocieri pentru a identifica un candidat comun pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Formațiunea este convinsă că cel care ar urma să reprezinte interesele formațiunilor invitate la negocieri ar trebui să fie unul apolitic. În cazul în care propunerea nu va fi agreată, PPDA va veni cu propriul candidat, anunță vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari.

Vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că ideea unui candidat unic, apartinic, urmează să fie discutată, pe parcursul acestei săptămâni, cu reprezentanții a cinci-șase partide de centru-dreapta și reprezentanții societății civile. Potrivit lui, dacă nu se va ajunge la consens, Platforma DA are suficienți oameni competenți și va înainta propriul candidat, însă nu a dat vreun nume.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreședinte PPDA, deputat: Am mers cu ideea unității, am mers cu ideea candidatului apartinic. Dar dacă acest subiect va fi epuizat, evident că Platforma DA are mai mulți candidați pentru prezidențiale și atunci noi vom anunța propriul candidat.

Și deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține ideea însă cu o singură condiție.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: Noi trebuie să identificăm un candidat care să fie unic, dar care are ce le mai mari șanse să-l bată pe Dodon. Acesta este scopul nostru, scopul nostru este să-l batem, să-l dăm jos pe Dodon de la putere și de la guvernare.

Vicepreședintele PPDA consideră că și liderul partidului Andrei Năstase are șanse mari să obțină un rezultat bun în cadrul scrutinului prezidențial, asta în cazul în care se va decide ca Năstase să fie candidatul PPDA. La alegerile prezidențiale din 2016, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr a susținut-o pe Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

După trei încercări eșuate, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce țin de modificarea bugetului de stat. Cine a asigurat cvorum | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …