Știrea zilei

Deputat Partidul ȘOR: Noi nu apărăm Procurorul General, apărăm legea fundamentală | VIDEO Update

Deputații Partidului Șor nu au votat proiectul de hotărâre cu privire la revocarea din funcție a procurorului general. Decizia a fost luată nu din cauza că fracțiunea are vreun motiv politic sau personal, ci pentru că procedura de demitere a lui Eduard Harunjen s-a desfășurat cu încălcări.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Partidului ȘOR, Petru Jardan, a spus că formațiunea din care face parte nu are niciun motiv politic pentru a apăra judecătorii care, în ultimii 4 ani, au persecutat atât Partidul ȘOR, cât și pe președintele formațiunii, Ilan Șor.

PETRU JARDAN, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Este suficient să ne amintim despre deciziile judecătorești privind scoaterea din cursa electorală a candidaților noștri în timpul alegerilor președintelui țării și a primarului general. De asemenea, nu trebuie ignorate nici persecutarea lui Ilan Șor din partea procuraturii, care îi încriminează rolul de țap ispășitor în dosarul fraudei bancare.”

Ce ține de decizia majorității parlamentare de al demite pe procurorul general, Petru Jardan a menționat că actuala coaliție își începe activitatea cu încălcarea tuturor principiilor de drept ale statului.

PETRU JARDAN, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Suntem convinși că această cale va aduce direct într-un regim de dictatură și vom ajunge în prăpastie. Noi nu apărăm procurorul general. Noi apărăm Legea fundamentală și drepturile statului. Suntem de partea Moldovei, statul care are dreptul să se dezvolte pe calea democrației și respectarea Legii.”

În același timp, deputatul spune că actuala putere arată cu degetul la greșelile celorlalți care au fost la conducere însă, politicile pe care le pune în practică nu sunt cu nimic mai bune. De aceea, Partidul ȘOR se declară împotriva modului în care își desfășoară activitatea actuala majoritate parlamentară.

PETRU JARDAN, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Cu ce sunteți mai buni colegii actuali?! Se tinde de a fi pro-europeni?! Oare acestea sunt practicile pro-europene?”

Anterior, Partidul Politic ȘOR a vorbit în nenumărate rânduri despre faptul că politica dusă de actuala majoritate parlamentară se transformă pe zi ce trece în dictatură, mai ales prin acțiunile de răfuială față de partidele din opoziție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …