Știrea zilei

Popșoi a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind „puciul anticonstituțional” | VIDEO update

Deputatul blocului ”ACUM”, Mihai Popșoi, a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea așa-numitului puci anticonstituțional, care ar fi fost întreprins în această vară de către Partidul Democrat, prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale. Cererea vine după ce foștii magistrați au refuzat să se prezinte la audierile parlamentare.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mihai Popșoi a scris că a luat decizia de a demisiona în legătură cu faptul că recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar ex-judecătorii Curții Constituționale ai tentativei de Puci Anticonstituțional au prins la curaj și au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din luna iunie.

De asemenea, el a scris că va prezenta în cadrul unei conferințe de presă un raport de alternativă al Comisiei de anchetă, unde va informa opinia publică despre toate datele acumulate pe parcursul derulării anchetei. Amintim că acum câteva zile foștii judecători ai Curții Constituționale, care în luna iunie curent au emis mai multe hotărâri, inclusiv cea cu privire la dizolvarea actualului Parlament, urmau să fie audiați de Comisia de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale.

Foștii magistrați însă au trimis o scrisoare, în care explică că nu sunt obligați să se prezinte la audieri și nu pot fi chestionați sau trași la răspundere pentru hotărârile pe care le-au pronunțat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” cere guvernării măsuri urgente pentru reintegrarea concetățenilor reveniți acasă

Partidul Politic „ȘOR” cere măsuri urgente pentru crearea condițiilor pentru cetățenii moldoveni care decid să …