22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Pompierii și salvatorii asigură securitatea de Bobotează

Astăzi, 19 ianuarie creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza. În acest context, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt la datorie în mai mai multe raioanele țării. IGSU va asigura securitatea cetățenilor care după sfințirea apelor au hotărât să se scufunde respectând tradiția. Salvatorii s-au deplasat pe malurile bazinelor acvatice din raioanele Dubăsari, Bălți și Cahul.

Pe parcursul zilei mai multe echipaje de salvatori și paramedici SMURD vor monitoriza situația în preajma râurilor și lacurilor pentru ca cei care au intrat în apă să fie protejați, iar în situații de risc să le poată acorda ajutor calificat. Potrivit IGSU, scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se va face în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. Potrivit specialiștilor, stratul de gheață devine un pericol în special când temperatura aerului oscilează între valori de minus și plus, iar grosimea stratului nu depășește 8-10 cm.

Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă, doar dacă au o condiție fizică pregătită. Mai mult, este strict interzis accesul minorilor fără supravegherea părinţilor. În situații de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …