Știrea zilei

Pompierii luptă cu incendiile puternice de vegetație din țară | VIDEO

Arde vegetația în zona de centru a țării! În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie arsă. Pompierii atrag atenția cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată.

Cele mai mari incendii de iarbă şi stufăriş au avut loc în raioanele Hînceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul dar şi în municipiul Chişinău. În satul Dolna, raionul Străşeni, focul a nimicit peste 15 hectare de teren, la fel și în localitatea Alexeevca, din raionul Ungheni.

Alte circa șase hectare au fost compromise în comuna Sărata-Galbenă, din raionul Hînceşti, iar în municipiul Chişinău, pompierii au intervenit în cel puţin 13 cazuri pentru a stinge flăcările.

Și în sudul țării, incendiile de vegetație au mistuit zece hectare de iarbă și stufiș în satul Văleni, din raionul Cahul. În total, în urma arderilor au fost nimicite peste 600 de hectare de teren. În context, pompierii le amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată.

În condiții de vânt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor la numărul unic de urgență 112.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …