Știrea zilei

Polițiștii au ridicat de la o minoră de 16 ani numeroase arme și muniții | VIDEO

Polițiștii au stricat planurile unui grup de persoane care au introdus ilegal în țară și au  încercat să pună  în circulație un lot de arme și muniții pe teritoriul capitalei, în lipsa actelor de provenienţă şi celor care ar permite acest gen de activitate, cu ulterioara realizare prin plasarea anunțurilor prin intermediul site-urilor.

La data de 11 aprilie curent, în sectorul Ciocana din mun. Chișinău, de la o minora în vârstă de 16 ani au fost ridicate 14 unități arme și 800 unități cartușe în timp ce le propunea spre realizare, preliminar armele s-au dovedit a fi de tip de semnalizare. Acestea urmează să fie supuse unei examinări balistice de către Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție pentru stabilirea categoriei și tipului. În continuare sunt întreprinse măsuri la stabilirea modului de introducere în țară a armelor și a persoanelor implicate cu atragerea la răspundere a făptașilor.

Totodată, Direcția de Poliție a mun. Chișinău atenționează că importul și comercializarea armelor și munițiilor aferente, indiferent de categoria acestora, se realizează de către armurieri licențiați în domeniul dat, se procură obligatoriu doar din magazine specializate de arme, după care se pun la evidenţa organului de poliţie şi se deţin în baza permisului de armă conform prevederilor Legii nr. 130 din 08.06.2012 privind regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă.

Pentru încălcarea prevederilor legale, făptașul este pasibil de răspundere penală sau contravențională.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

23% din bolnavii cu COVID-19 din R. Moldova sunt din medicină

Circa 23 la sută din numărul bolnavilor de COVID-19 sunt angajați din sistemul medical. Cei …