Știrea zilei

Polițiștii ar fi găsit cei 14 pasageri aflați în același avion cu femeia infectată cu coronavirus

Polițiștii au identificat locul aflării a celor 14 pasageri care au indicat date eronate în fișele epidemiologice, după ce au ajuns sâmbătă la Chișinău cu avionul de la Milano, în care s-a aflat femeia infectată cu coronavirusul de tip nou. Reprezentații Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au refuzat să ofere mai multe informații.

Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că toți cei 136  pasagerii, care s-a au aflat în aeronava ce a venit de la Milano, au fost preavizați, inclusiv cele 14 persoane, despre care Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat într-o conferință de presă, că au îndeplinit fișele oferind date eronate.

Solicitată telefonic, Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a refuzat să ne ofere detalii și a declarat că mai multe informații vor comunica într-un briefing de presă la ora 16:00.

Amintim că, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 14 persoane de pe cursa Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, au completat cu date eronate fișele epidemiologice și pe parcursul zilei se va lucra în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, pentru a identifica aceste persoane.

Pasagera care a stat alături de bolnavă în avion a fost testată și rezultatele de la laborator au arătat că aceasta nu este infectată cu COVID-19, dar aceasta va fi monitorizată în continuare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Experți: Guvernarea aplică standarde duble. OrheiLand – „câmpul de lupte politice” | VIDEO

Scandalul apărut în jurul parcului de distracții, OrheiLand, a fost urmărit de mai mulți specialiști …