Știrea zilei

Polițist de frontieră din Moldova, diagnosticat cu COVID-19 | Update

O angajată a Poliției de Frontieră a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce a fost supusă testului de laborator, la Spitalul Toma Ciorbă din capitală. Colegii care au contactat cu femeia sunt izolați la domiciliu și monitorizați de medici. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Polițista de frontieră s-a adresat la spitalul Toma Ciorbă de acasă, având simptome ale Covid-19, cu o zi înainte de a fi testată pozitiv. „Este vorba despre colega noastră, care face echipă cu cei din Aeroportul Internațional Chișinău. Ieri a fost confirmat diagnosticul, este internată la Spitalul Toma Ciorba. Starea este satisfăcătoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Colegii pacientei sunt autoizolați la domiciliu și vor sta 14 zile în carantină. „Toți colegii care au fost în tură cu angajata noastră sunt monitorizați de personalul medical al Poliției de Frontieră, sunt izolați la domiciliu. Colegii din secția medicală duc evidența tuturor persoanelor cu care a contactat bolnava”, a precizat Raisa Novițchi.

Așa cum traficul aerian a fost sistat temporar, la decizia autorităților, în Aeroport mai activează doar câțiva angajați care mențin regimul în punctul de trecere al AIC.

De asemenea, potrivit lui Igor Dodon, țara noastră este pregătită pentru un scenariu în care 2.000 de persoane ar fi infectate, deși Organizația Mondială a Sănătății prognozează că în Republica Moldova se vor înregistra în jur de 500 de cazuri.

Evoluția COVID-19 în Moldova:

7 martie – A fost înregistrat primul caz de coronavirus în Republica Moldova fiind vorba de o femeie revenită din Italia.

10 martie – Încă două cazuri noi de coronavirus confirmate. Este vorba despre doi adulți care au petrecut acasă mai multe zile, fără a respecta un regim de carantină.

11 martie – Al patrulea caz de coronavirus confirmat. Infecția a fost confirmată în cazul unui tânăr care a călătorit în Italia.

12 martie – Încă două cazuri de coronavirus confirmate. Este vorba de o persoană care a fost testate de două ori.

13 martie – Încă două cazuri de coronavirus. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

13 martie – A fost declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus în Moldova.

14 martie – Autoritățile anunță încă patru cazuri de infectare. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța, iar, în premieră, un caz nou reprezintă transmiterea locală.

15 martie –  Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

16 martie – O persoană infectată cu noul tip de coronavirus a fost tratată.

17 martie – Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru perioada de 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

17 martie – Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. În Moldova sunt confirmate în total 30 de cazuri.

18 martie – A fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului la o femeie  în vârstă de 61 de ani.

18 martie – Alte șase cazuri de coronavirus confirmate. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locală.

19 martie – Au fost înregistrate încă 13 cazuri de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 408 cazuri noi de infectare cu virusul au fost confirmate, 13 moldoveni au pierdul lupta cu noul coronavirus | VIDEO

Alte 408 cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi. Din numărul …