Știrea zilei

Polițist de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău, filmat cum „facilitează” trecerea graniței de către așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol

Un polițist de frontieră a fost filmat de camerele de supraveghere de la Aeroportul Internațional Chișinău cum „facilitează” trecerea graniței de către așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova. După apariția imaginilor în presă, reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat că pe numele polițistului a fost pornită o anchetă de serviciu.

Din imaginile video surprinse de camerele din Aeroport se vede cum polițistul de frontieră îl întâmpină pe așa-numitul demnitar din regiunea transnistreană și îl conduce la punctul de control al pașapoartelor, apoi îi ia acestuia documentul de călătorie și-l prezintă controlorilor. Ulterior, angajatul Poliției de Frontieră îi întoarce pașaportul.

Cazul a avut loc pe 4 septembrie, iar polițistul este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol. „A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat, pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Opinia publică va fi informată despre rezultatele anchetei”, menționează Poliția de Frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Raport MAEIE: Câți moldoveni au fost ajutați să revină acasă

Pe parcursul săptămânii trecute, potrivit informațiilor parvenite de la Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale …