Știrea zilei

Poliția o va sancționa pe femeia care a băgat orașul Sângerei în carantină

Femeia infectată cu COVID-19 și din cauza căreia începând de astăzi orașul Sângerei a intrat în carantină, riscă să se aleagă cu amendă de câteva zeci de mii de lei pentru că nu a respectat măsurile stabilite de autorități în vederea prevenirii și combaterii coronavirusului, transmite deschide.md

Contactat telefonic, Vitalie Calinovschi, șeful-adjunct al IP Sîngerei, a declarat pentru Deschide.MD că pe numele femeii a fost pornită o procedură contravențională în baza căreia se documentează acest caz.

„După ce vor fi analizate toate circumstanțele, dar și după ce se vor expune medicii, pe numele femeii de 59 de ani va fi întocmit un proces-verbal în baza articolului 76 prim alin. 2 din Codul Contravențional.Dânsa riscă să se aleagă cu o amendă de la 450 la 500 de unități convenționale, adică de la 22 500 de lei la 25 000”, a precizat Calinovschi.

Șeful-adjunct al IP Sîngerei a ținut să menționeze că poliția locală a luat toate măsurile de rigoare pentru gestionarea situației din oraș, au stabilit și izolat 15 persoane care au intrat în contact cu femeia, dar totodată se fac cercetări pentru a stabili și alte persoane care au interacționat cu cei 15.

Mai mult ca atât, angajații IP Sîngerei sunt antrenați în acțiuni de monitorizare a situației și de informare a populației cu privire la metodele de combatere și prevenire a virusului.

Amintim că în orașul Sângerei a intrat în carantină începând de astăzi, în baza unei decizii adoptate de Comisia Situații Excepționale din localitate, după ce o femeie de 59 de ani, revenită recent din Marea Britanie, a fost testată pozitiv pentru noul tip de coronavirus. Înainte de a-i apărea primele simptome, femeia a organizat și o petrecere cu ocazia zilei sale de naștere. Aceasta a vizitat și un salon de frumusețe din oraș, intrând, astfel, în contact cu mai multe persoane.

Aici mai este de menționat și faptul că anterior Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații de Urgență au fost întocmite 38 procese verbale.

33 din acestea sunt cazuri în care agenții economici nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, iar în 5 procese verbale sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 mii lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …