Știrea zilei

Poliția de Frontieră anunță că moldovenii aflați în carantină la domiciliu nu vor putea trece frontiera de stat

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat pentru a asigura asigurare diminuarea riscurilor răspândirii COVID-19.

Pentru nerespectarea pct.5 al Hotărârii nr.6 din 10 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, persoanele sunt pasibile răspunderii conform actelor normative.

Cetățenii sunt îndemnați la calm și la respectarea cu strictețe a indicațiilor furnizate de autoritățile competente în domeniul prevenirii și contracarării riscului de răspândire a COVID-19.

Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infectie prin Coronavirus de tip nou să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte cazuri de Covid-19 sunt active și care este repartiția lor pe raioane

După mai bine de 4 luni, de la depistarea primului caz de Covid-19, aproape 20 …