Știrea zilei

Poliția capitalei, amenințată de lista neagră a lui Năstase | VIDEO

Silviu Mușuc, șeful adjunct al Poliției Capitalei, a fost impus de Andrei Năstase, ministru Afacerilor de Interne, să-și dea demisia. Potrivit surselor deschide.md, ieri, Silviu Mușuc a fost chemat la MAI, iar în urma unei discuții cu factorii de decizie din cadrul instituției, a fost impus să-și depună raportul de demisie. Raportul acestuia a ajuns la MAI, fără știrea șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției.

„Potrivit aceleiași surse, tot ieri a fost emis un ordin din numele lui Andrei Năstase, cu privire la eliberarea din funcție a lui Mușuc din proprie inițiativă, fără a-l informa despre acest fapt pe cumătrul său Gheorghe Balan, șeful interimar al IGP.

Totul s-a făcut prin MAI, la inițiativa lui Năstase. Balan nu cunoaștea nimic despre acest fapt, din motiv că decizia nu a fost coordonată cu factorii de decizie din cadrul IGP, dar nici nu au fost informați despre acest fapt”, scrie deschide.md

Silviu Mușuc a deținut funcția de șef-adjunct al Poliției Capitalei din 2009, având o vastă experiență anterioară în acest domeniu.

Totodată, este de menționat că ieri, fostul șef al Direcției Misiuni Speciale din cadrul INI, Valeriu Cojocaru, a publicat o listă cu cel puțin 19 șefi ai inspectoratelor de poliție din țară care ar urma să fie demiși de către șeful Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, la indicația cumătrului său Andrei Năstase, ministru MAI.

Valeriu Cojocaru scrie că, în ultima perioadă, mai mulți conducători ai inspectoratelor de poliție din țară sunt chemați în cabinetul șefului IGP. Aceștia sunt amenințați să-și dea demisia, în caz contrar vor fi concediați. Potrivit postării lui Valeriu Cojocaru, acești conducători, la indicaţia lui Năstase, ar urma să fie demişi de către Gheorghe Balan pentru că nu îi sunt loiali. Până acum, nici Andrei Năstase și nici Gheorghe Bălan nu au dat nicio reacție vizavi de aceste informații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …