Știrea zilei

Poliția a amendat patru persoane din Ialoveni care nu au respectat regimul de carantină

Oamenii legii din Ialoveni au întocmit 4 procese-verbale și au aplicat amenzi în sumă de 92 500 de lei, cetățenilor ce nu s-au conformat recomandărilor autorităților, transmite deschide.md.

Potrivit unui comunicat al poliției, patru persoane, domiciliate în raionului Ialoveni, care recent au revenit de peste hotarele țării, au fost sancționate pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie, fiindu-le întocmite procese-verbale conform art. 76 ¹ Cod Contravențional al RM.

„De asemenea, în urma autosesizării poliției, a fost investigat un caz de încălcare a măsurilor de profilaxie din partea unui agent economic, care își desfășura activitatea cu încălcarea măsurilor instituite de către autorități. În acest caz persoana juridică urmează a fi sancționată conform legislației.La fel, poliția în comun cu medicii, au intervenit într-o localitate în care, o persoană revenită din zona de risc, nu respecta regimul de izolare la domiciliu. Astfel persoana a fost transportată într-o instituție medicală din mun.Chișinău”, se mai arată în comunicat.

Aici vom aminti că poliția din Sângerei urmează să o sancționeze cu o amendă de câteva zeci de mii de lei pe femeia infectată cu COVID-19, din cauza căreia începând de astăzi orașul Sângerei a intrat în carantină.

Este de menționat și faptul că anterior Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații de Urgență au fost întocmite 38 procese verbale.

33 din acestea sunt cazuri în care agenții economici nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse prin hotărârile respective, iar în 5 procese verbale sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului. Amenzile aplicate ajung la suma de circa 800 mii lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …