18 septembrie 2019, miercuri
Știrea zilei

PNL CERE CERCETAREA PENALĂ A PSRM: SUNTEM INDIGNAȚI DE AMESTECUL CRIMINAL AL EMISARILOR RUȘI | VIDEO UPDATE

PNL cere decidenților și instituțiilor de resort să cerceteze penal activitatea PSRM și să recurgă la măsurile ce se impun. Declarația se conține într-un comunicat al Partidul Național Liberal din Moldova, care se declară ”profund indignat de actuala criză care a scos la iveală și fapte strigătoare la cer privind finanțarea din exterior a PSRM, vehiculate și anterior în spațiul public.” Tot aici, PNL susține că numai un consens al tuturor forțelor politice privind desfășurarea unor alegeri repetate sau anticipate ar fi o decizie legală.

Aceeași poziție o are și Congresul Comunităților Rusești din Moldova.

PNL cere decidenților și instituțiilor de resort să cerceteze penal activitatea PSRM și să recurgă la măsurile ce se impun. Declarația se conține într-un comunicat al Partidul Național Liberal din Moldova, care se declară ”profund indignat de actuala criză care a scos la iveală și fapte strigătoare la cer privind finanțarea din exterior a PSRM, vehiculate și anterior în spațiul public.”

Tot aici, PNL susține că numai un consens al tuturor forțelor politice privind desfășurarea unor alegeri repetate sau anticipate ar fi o decizie legală. Aceeași poziție o are și Congresul Comunităților Rusești din Moldova.

Potrivit comunicatului PNL, „avându-se în vedere o asemenea încălcare gravă a legii, ce demonstrează că alegerile parlamentare au fost total compromise, Partidul Național Liberal consideră că numai un consens al tuturor forțelor politice privind desfășurarea unor alegeri repetate sau anticipate, fără participarea PSRM, ar fi o decizie legală, corectă, echitabilă, ce ar exclude pe viitor ingerințe străine în procesul electoral.

PNL-știi declară:

 „Suntem indignați de amestecul criminal al emisarilor ruși în treburile interne ale Republicii Moldova, de acceptarea vizitei vicepremierului Kozak, de constituirea alianței monstruoase Kozak-2 într-un Parlament fără legitimitate, urmare a unor finanțări ilegale pentru unii concurenți electorali.”

”Nerespectarea condamnabilă a Constituției și a legilor, a generat haos și dualitate a puterii în stat”, se spune în comunicatul PNL.

Situația trebuie remediată urgent, Iar acest lucru este posibil doar în urma unor alegeri noi. De această părere este și Congresul Comunităților Rusești din Moldova care declară, într-un comunicat de presă, că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru depășirea crizei politice.

 „Sperăm că în urma acestora, în forul Legislativ vor accede oameni cărora le pasă de soarta poporului și care pot opri haosul,” se mai spune în declarație.

Congresul Comunităților Rusești este cea mai mare și mai influentă organizație etno-culturală din Moldova. Aceasta reunește comunități rusești municipale, raionale, orășenești și rurale cu un număr total de aproximativ 170 de mii de membri.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Unii analiști politici cataloghează reținerea deputatelor Partidului Politic „ȘOR” drept „o reglare de conturi” | VIDEO update

„O reglare de conturi”. Așa cataloghează unii analiști politici acțiunea de retragere a imunității deputatelor …