Știrea zilei

Ploile din ultimele zile au compromis roada de cireșe și căpșuni | VIDEO update

Pierderi colosale în urma ploilor din ultimele zile! Numai în raionul Soroca prejudiciile se ridică la aproape 13 milioane de lei. Totodată, cea mai mare parte din roada de cireșe și  câpșune din satul  Sadovoe, mun. Bălți a fost compromisă. 

Ploile care s-au abătut asupra țării în ultimele zile au cauzat prejudicii impunătoare în  diferite localități. Autoritățile locale din raionul Soroca au făcut deja bilanțul pagubelor. Astfel, după cum a anunțat Consiliul Raional Soroca, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prejudiciile se ridică la 12,9 milioane de lei, iar cele mai afectate de intemperii sunt satele Bulboci, Șolcani, Nimereuca, Ocolina, Țepilova și Rublenița Nouă. Mai multe suprafețe de terenuri agricole din  raion  au fost inundate, gospodării și porțiuni de drum au fost nămolite, anunță tvn.md.

Totodată, în satul Sadovoe, din raza municipiului Bălți, cunoscut prin livezile de aici, oamenii sunt disperați din cauza pierderilor înregistrate. Circa 70% din livezile de cireșe și plantațiile de căpșuni de aici au fost afectate. Producătorii agricoli afirmă că roada le-a fost compromisă, mai mult, nici calitatea fructelor nu este una înaltă. Din cauza ploilor, cantitatea de umiditate în căpșuni și cireșe este mult peste normă. Din cauza pierderilor, și prețul la aceste fructe în piețele din Bălți este mare. Astfel, un kilogram de cireșe costă între 25 și 40 de lei, iar un kilogram de căpșuni – 10-25  de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Măsuri înăsprite, întreprinse de autorități după ce au fost confirmate încă 28 de cazuri de îmbolnăviri | VIDEO

Statul înăsprește măsurile legate de combaterea coronavirusului. Toți medicii, polițiștii de frontieră, cei din Ministerul …