Știrea zilei

„PLOAIE” ÎN PLINĂ CANICULĂ: LA ORHEI DRUMURILE SUNT STROPITE CU APĂ | VIDEO

Temperaturile caniculare care s-au abătut asupra țării dau bătăi de cap nu doar oamenilor, ci și drumurile au de suferit. Pentru a preveni distrugerea asfaltului, în municipiul Orhei străzile sunt zilnic stropite cu apă. În acest fel și aerul devine mai respirabil și se răcorește în oraș.

În Orhei e în toi ziua de muncă. Soarele pârjolește, pe cer nici urmă de nor, dar asfaltul este umed. Cum e posibil acest lucru? Simplu – autoritățile municipale au dispus stropirea cu apă a drumurilor.

DIANA MEMEȚ, primar interimar mun. Orhei: ”Ne străduim să udăm străzile cât mai des pentru ca atunci când intri în Orhei să fie răcoare. Asta am făcut și acum, când temperatura depășește o anumită treaptă, este tehnica noastră de la SCL și se udă toate drumurile din Orhei, drumurile principale.”


Zilnic, în intervalul orelor 12:00 – 15:00, trei autospeciale traversează Orheiul, stropind pe străzi 6 tone de apă, astfel micșorând efectul de caniculă și protejând asfaltul de pe străzi.

SINCRON: NICONOR PULBERE, inginer principal Servicii Locativ-Comunale, mun. Orhei:”Se pornește motorul mașinii, pornește pompa care pompează apă în furtun și furtunul stropește partea carosabilă a străzii. În legătură cu temperaturile ridicate, 32-34 de grade ne străduim cât de cât să stropim străzile pentru a îmbunătăți și pentru a păstra drumurile, să nu se topească asfaltul și pentru a împrospăta aerul din oraș.”

Totodată, în fiecare din cele 5 sectoare ale orașului sunt amplasate corturi anti-caniculă, unde oamenii își potolesc setea cu apă rece.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un moldovean a cerut de la fosta soție pensie de întreținere, invocând că aceasta lucrează peste hotare și dispune de surse suficiente

Un moldovean și-a acționat în judecată fosta soție, plecată din țară, solicitând de la aceasta …