22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Platforma DA nu participă la alegerile de la Hîncești | VIDEO

După ce ieri Mihail Druță, candidatul propus de Platforma Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești a refuzat să participe în cursa electorală, astăzi formațiunea anunță că nu va înainta alt pretendent pentru funcția de deputat în cadrul circumscripției uninominale. În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, PPDA menționează că decizia a fost luată „pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul”.

Cei din Platforma DA spun că regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019. Totodată, formațiunea se arată profund convinsă că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate de aceea îndeamnă toți alegătorii din circumscripția 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie.

Mihail Druță a refuzat propunerea PPDA de a fi candidatul formațiunii la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești. Într-o postare pe rețelele de socializare Druță a precizat că a dat un acord prealabil și condiționat de a participa la alegeri doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste.

Precizăm că deja 7 formațiuni politice și-au anunțat candidații pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești. Partidului Politic ”ȘOR” l-a înaintat pe vicepreședintele formațiunii, Vitalie Balinschi. Totodată, echipa partidului ”ȘOR” prima și-a înregistrat grupul de inițiativă în Consiliul electoral și a început colectarea semnăturilor în sprijinul candidatului. Ion Mereuță este candidatul Partidului Democrat, iar din partea Partidului Unității Naționale va candida Vlad Țurcanu. Dorin Chirtoacă candidează din partea Mișcării Politice „UNIREA”, iar Partidul Socialiștilor l-a desemnat pretendent la funcția de deputat pe Ștefan Gațcan. Partidul Acțiune și Solidaritate a propus-o pe Olesea Stamate, iar cei de la PLDM – pe Anatolie Postolachi.

La Hînceşti vor avea loc alegeri parlamentare noi în data de 15 martie, după ce democratul Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

În ziua alegerilor parlamentare din Hîncești va fi organizat un sondaj de tip exit-poll | VIDEO

Câștigătorul alegerilor parlamentare noi din circumscripția 38 din Hîncești va fi cunoscut imediat după închiderea …