Știrea zilei

Plahotniuc pune la îndoială Kroll 2, publicat de Usatîi: Sunt presupuneri din presa de opoziție

Biroul de Avocați „Efrim Roșca și Avocații” (ERA) care îl reprezintă pe fostul președinte PDM, Vlad Plahotniuc, susține că politicianul pune la îndoială autenticitatea materialelor făcute publice ieri, Renato Usatîi. Acesta motivează decizia prin faptul că „pare a fi un raport bazat aproape integral pe articole din presa oponenților politici, fără probe în susținerea celor scrise”, scrie Deschide.md.

Într-un comunicat ERA se spune că:

(1) Vladimir Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea materialelor făcute publice ieri, având în vedere că pare a fi un raport bazat aproape integral pe articole din presa oponenților politici, fără probe în susținerea celor scrise.
(2) Clientul nostru susține că nu are nicio implicare în ceea ce se sugerează în acel document și consideră că publicația este doar o manipulare prin care se încearcă deturnarea anchetei de la beneficiarii reali.
(3) Domnul Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea acelui raport, or este puțin probabil ca o companie de talia Kroll să fi elaborat astfel de presupuneri în baza articolelor de presă sau în baza unor așa-zise informații confidențiale, care însă nu se pun la dispoziția anchetatorilor.
(4) În cazul în care se va dovedi că raportul este autentic, Vladimir Plahotniuc este pregătit să demonstreze cât de inepte sunt legăturile care se fac în mod forțat și total eronat cu el, și este gata să probeze fiecare afirmație în parte.
(5) Vladimir Plahotniuc a mai fost audiat în baza unor articole de presă asemănătoare, promovate de media care aparține oponenților politici, și a demonstrat că acestea sunt false. Dânsul consideră că aceste publicații sunt acțiuni de manipulare, făcute de oponenții politici, pentru a continua acțiunile de răzbunare politică și pentru a distorsiona adevărul despre frauda bancară.

Amintim că ieri Renato Usatîi a transmis cele 2 documente din raportul Kroll-2 nepublicate până acum. Liderul Partidului Nostru spune că aceste rapoarte nu sunt ultimele și că ar fi înțeles că ar mai fi partea a 4-a și a 5-a.

De asemenea, Usatîi afirmă că acces la aceste documente au avut doar 2-3 persoane, iar că fostul lider PD, Vladimir Plahotiuc ar fi dat indicații ca rapoartele să nu fie traduse în română ca să nu afle despre ce e vorba.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” vine cu soluții în situația bătrânilor obligați de autorități, pe timp de pandemie, să se prezinte personal la CNAS | VIDEO

Partidul „ȘOR” vine cu soluții în situația bătrânilor obligați de autorități, pe timp de pandemie, …