Știrea zilei

Plahotniuc nu este în Moldova, dar a primit 30 de zile de arest la penitenciarul nr 13 din capitală | VIDEO

30 de zile de arest preventiv pentru Vlad Plahotniuc. O hotărâre în acest sens a emis astăzi Judecătoria municipiului Chișinău, cu sediul la Ciocana. Fostul lider al partidului democrat este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară. Acesta ar urma să fie arestat la penitenciarul numărul 13 din capitală, din moment ce instituțiile de urmărire penală îl vor aduce în țară. Menționăm că un alt mandat de arestare, a fost emis pe numele lui Plahotniuc în luna octombrie, anul trecut, ulterior, fostul lider al PDM a fost dat în căutare internațională.

„Se aplică față de învinuitul Plahotniuc Vladimir Gheorghe arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Locul unde urmează să fie deținut învinuitul Plahotniuc Vladimir Gheorghe arestat preventiv va fi în penitenciarul nr.13 municipiul Chișinău.”

Hotărârea pronunțată de magistrații judecătoriei municipiului Chișinău a fost emisă în lipsa fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, care din septembrie, anul trecut, este dat în căutare internațională. Procurorii care se ocupă de dosarul lui Plahotniuc au spus vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca Plahotniuc să fie extrădat în Moldova

DUMITRU RAILEAN, procuror PCCOCS: „În termen de trei zile partea apărării are dreptul de a contesta în cazul în care consideră că nu corespunde intereselor clientului său și ulterior vom acționa. Dumnealui deja nu s-a prezentat și urmează să fie extrădat din statul în care se află. Totul depinde de efortul organelor statului în care acesta se află.”

Avocații lui Vlad Plahotniuc nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta decizia.

Amintim că la începutul săptămânii, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc, fiind bănuit pe trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani. Acesta nu a reacționat, deocamdată, la acuzațiile care i se aduc.

Fostul său coleg, Andrian Candu a declarat anterior că, în prezent, Plahotniuc s-ar afla în Statele Unite ale Americii. Vlad Plahotniuc a părăsit Moldova în luna iunie, anul trecut, la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, șoferi: Operațiune specială pe traseele din Moldova

În următoarele zece zile, șoferii vor fi trași pe dreapta pentru a fi documentați. În …