Știrea zilei

PG nu va investiga preluarea a două televiziuni, afiliate socialiștilor, de către milionarul Ceaika. PL va depune un demers repetat | VIDEO

Procuratura Generală nu va investiga preluarea a două televiziuni din Moldova de către milionarul rus Igor Ceaika. Procurorii au respins demersul depus de liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a vrut să afle rolul președintelui Igor Dodon în această tranzacție. Despre acest lucru au scris jurnaliștii de la media-azi.md, care au expediat o solicitare oficială către procurori. Contactat de redacția noastră, Dorin Chirtoacă ne-a declarat că PL va depune un demers repetat și se va adresa procurorului ierarhic superior. Iar șefa Serviciului de Presă al Președinției, Carmena Sterpu ne-a spus că nu comentează declarațiile politicienilor.

În documentul semnat de procurori se spune că plângerea lui Chirtoacă prin care a cerut investigarea afirmațiilor făcute de Igor Dodon despre vânzarea și cumpărarea a două posturi de televiziune din Moldova nu întrunește condițiile necesare pentru a fi inițiată o cauză penală. Liderul PL a solicitat Procuraturii Generale, încă la începutul lunii ianuarie, să investigheze modul în care milionarul rus Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse Iurie Ceaika, a intrat în posesia a 51 la sută din compania „Media Invest Service”, firma care deține două televiziuni în Moldova. Președintele PL s-a interesat care este rolul șefului statului Igor Dodon în această tranzacție.

Igor Ceaika a preluat 51 la sută din acțiunile companiei „Media Invest Service” și drepturile de gestiune în Republica Moldova pentru mail.ru și odnoklasniki.ru. Celelalte 49 la sută din acțiuni au rămas în posesia lui Vadim Ciubara, un apropiat al lui Igor Dodon și al fratelui său, Alexandru Dodon.

Anterior presa a scris că Igor Ceaika și Alexandru Dodon sunt parteneri de afaceri și gestionează mai multe business-uri în Federația Rusă. Șeful statului a dezmințit aceste informații. Dodon și Igor Ceaika au avut numeroase întrevederi în ultimii ani, atât în Federația Rusă, cât și la Chișinău.

Iurie Chaika, tatăl milionarului rus Igor Ceaika, a fost până de curând procuror general al Rusiei din 2006. El este considerat drept unul dintre cei mai influenți oameni din această țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …