Știrea zilei

PG despre cazul procurorului bătut de Grigorciuk. Agresorul riscă până la 5 ani de pușcărie

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a pornit o cauză penală pe faptul agresării fizice a unui procuror, la aceeași dată. Aceasta urmează să informeze Procuratura Generală și Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, despre acțiunile de urmărire penală întreprinse, dar și despre măsurile preventive aplicate, scrie deschide.md.

Este vorba despre procurorul Nicu Șendrea care a fost agresat ieri de către activistul recidivist Pavel Grigorciuk, în timp ce primul ieșea din Curtea de Apel Chișinău. Grigorciuk i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital.

Potrivit unui comunicat al PG, în cadrul cauzei penale, Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a ridicat probe video, precum și a audiat martori oculari ale celor întâmplate.

„Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzute de articolul 287 alin. (2) al Codului penal. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convenționată este echivalentă sumei de 50 lei) sau cu închisoare de până la 5 ani”, scrie în comunicat.

Amintim că nu este primul caz când recidivistul Grigorciuk atacă persoanele cu funcții de răspundere. În după-amiaza zile de 21 martie 2019, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, Grigorciuk l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public.

În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de catre experţii medico-legişti ca fiind uşoare.

Grigorciuk a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 408 cazuri noi de infectare cu virusul au fost confirmate, 13 moldoveni au pierdul lupta cu noul coronavirus | VIDEO

Alte 408 cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi. Din numărul …