Știrea zilei

Petru Jardan: Sunt mândru de ceea ce s-a făcut la Aeroport în perioada concesionării | VIDEO

Deputatul Partidului „ȘOR”, Petru Jardan, fost director al companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, declară că este mândru de proiectele de succes pe care le-a implementat în perioada în care a condus aerogara. Potrivit lui, după ce a fost luat în folosință de către companie, aeroportul s-a schimbat și a devenit unul dintre cele mai bune din regiune. În ceea ce privește sursele financiare utilizate pentru modernizarea acestuia, Petru Jardan susține că sunt banii investitorului și nicidecum nu este vorba de taxe colectate, așa cum se vehiculează.

Declaraţiile lui Jardan au fost făcute după ce Curtea de Conturi a prezentat în Parlament un raport privind modul de concesionare a Aeroportul Internațional Chișinău de către „Avia Invest”, iar în document este indicat că procedura a fost efectuată cu încălcări.

SERGIU ŞTIRBU, șef Direcție generală de audit: Rezultatele auditului au relevat că prevederile contractului de concesiune nu sunt coerente şi explicite, referitor la investiţii şi sursele de finanţare a acesteia, a modului determinării valorii investiţiilor efectuate şi a valorii recuperate a investiţiilor.

În replică, fostul director al companiei „Avia Invest” Petru Jardan a declarat că procesul de concesionare a aerogării este privit doar din perspectiva rezultatelor şi a veniturilor obținute în prezent şi nicidecum din cea în care se afla aeroportul pe atunci. Și asta pentru că statul s-a dovedit a fi un manager ineficient. Deputatul este sigur că fără concesiune, aerogara nu ar fi arătat așa cum este în prezent și, probabil, nu ar fi existat o astfel de creștere a traficului de pasageri.

PETRU JARDAN, fost director „Avia Invest”, deputat PP „ŞOR„: Astăzi, când spuneţi: uitaţi ce încasări a avut aeroportul… ok, aceste încasări sunt astăzi, dar hai să privim la încasările Aeroportului din anul 2010,2011, 2012 când a fost luată decizia de concesionare, când veniturile din taxa de modernizare care, spuneţi dumneavoastră, erau de 4,5 milioane de euro anual. Era necesar de a investi în infrastructura aeroportuară peste 230 milioane de euro.

Jardan a mai declarat că după concesionarea aerogării de către „Avia Invest”, aeroportul şi-a schimbat faţa, iar el este mândru pentru că a contribuit la dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

PETRU JARDAN, depuat Partidul Politic „ŞOR”: S-a mers în concesionare şi s-a iniţiat procesul de modernizare şi investiţie. S-a adus 20 de milioane de euro externi. În perioada cât s-au similat aceşti bani, „Avia Invest” a început să genereze venituri proprii. Mă mândresc şi sunt bucuros că am fost în echipa care a adus aceste rezultate.

Acea parcare, acea complexă a aerogării care astăzi este apreciată de toate instituţiile europene în domeniul aviaţiei civile, acel peron, acel sistem de lumini.

RADU MARIAN, deputat: Pentru ce a fost nevoie de maşină de jumătate de milion de euro?

PETRU JARDAN, ex-director „Avia Invest”, deputat PP „ŞOR”: Primim oaspeți de diferit rang, începând de la primele persoane și până la businessmani importanți, care doresc diferite categorii de servicii și ţinând cont că am avut şi solicitări pentru automobile protejate, a fost procurat acest automobil.

Petru Jardan mai spune că după concesionare de către „Avia Invest”, aeroportul nu numai că a devenit mai modern, dar şi fluxul de pasageri a crescut cu peste un milion de pasageri. Amintim că, anterior, fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr a declarat că pocesul de concesionare a avut loc perfect legal, iar aerogara nu ar trebui reîntoarsă în gestiunea statului. Valeriu Lazăr s-a arătat convins că Procuratura Generală, după finalizarea cauzelor penale privind concesionarea aeroportului, nu va depista ilegalități.

În ceea ce privește darea în folosință, fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr a declarat că este o practică globală răspândită, care aduce rezultate bune. Şi premierul Ion Chicu a recunoscut că statul este un manager ineficient și că aeroportul ar trebui să fie gestionat de un investitor privat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …