Știrea zilei

Peste un milion de cazuri de COVID-19 în lume. Bilanțul morților a trecut de 50.000 | VIDEO

Omenirea a depășit pragul psihologic de 1 milion de infectări cu noul coronavirus, iar peste 55 de mii de oameni și-au pierdut viața, arată ultimul bilanț. În acest moment, epicentrul pandemiei este în Statele Unite, unde sunt peste 250 de mii de cazuri confirmate și peste 6000 de decese. Numărul cazuriilor raportate reprezintă, totuși, o parte din numărul real al celor infectați, în condițiile în care țările testează diferit persoanele suspecte, iar multe dintre ele fac teste doar în cazurile grave. Pe de altă parte, Turkmenistan nu recunoaște existența coronavirusului, iar dacă cetățenii acestui stat pronunță acest cuvânt  sau poartă măști de protecție, riscă să fie reținuți!

Dintre cele peste un milion de cazuri de COVID-19 înregistrate, peste 213 mii de persoane s-au vindecat. New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din SUA, cu peste 47 de mii de cazuri confirmate. Preşedintele Donald Trump a anunţat că a trecut al doilea test joi și s-a  constatat că nu a fost infectat cu noul coronavirus, informează Reuters.

Italia a suferit cele mai multe pierderi de vieți omenești la nivel global: aproape 14 mii. Cazurile  confirmate au rămas însă, la aproape acelaşi nivel ca în zilele anterioare.

După ce joi Spania a înregistrat un recordul al deceselor – 950 la număr, presa scrie că parcarea unei firme de pompe funebre din Barcelona a fost transformată într-o morgă provizorie pentru  sutele de sicrie. care-și așteaptă rândul la crematorii.

În Franța, în ultimele 24 de ore, și-au pierdut viața 471 de oameni în spitalele franceze, însă autoritățile au adăugat la acest bilanț alte 884 de decese înregistrate în azilurile de bătrâni, de la începutul pandemiei și până acum. Situația este critică în Paris, unde avioane militare au adus mai multe echipe de medici, în ajutorul cadrelor medicale care sunt copleșite de situație. Francezii  se confruntă și cu o lipsă acută de echipamente de protecție.

În Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a depășit cifra de 940 de cazuri, dintre care 23 fatale. Președintele Volodimir Zelenski le-a cerut oamenilor să rămână acasă și a făcut o  paralelă cu tragedia de la Cernobîl.

În Israel, ministrul Sănătății, un rabin de 71 de ani, a fost depistat pozitiv. Printre cei plasați preventiv în carantină se numără și șeful Mossadului. Poliția israeliană a intervenit în forță în cartierele evreilor ultra-ortodocși, unde s-au agravat focarele de coronavirus, deoarece rezidenții  ignoră ordinele de izolare.

Dacă nu poți gestiona criza provocată de COVID-19, soluția este să… nu recunoști existența problemei! Președintele Gurbangulî Berdîmuhamedov a interzis utilizarea cuvântului „coronavirus” în Turkmenistan, una dintre cele mai închise țări din lume. Persoanele care vorbesc pe stradă despre virusul periculos sau care poartă mască riscă să fie reținute. Numărul oficial de îmbolnăviri  anunțat în țară este, firește, zero!

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 95% din numărul persoanelor decedate de COVID-19 în  toată lumea au peste 60 de ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …