Știrea zilei

Peste 600 de moldoveni și români ar fi fost ținuți în sclavie în Spania | VIDEO Update

Caz șocant în Spania. Peste 600 de moldoveni și români ar fi fost ținuți în sclavie. Ei erau exploatați și obligați să trăiască în condiții mizere de către mai mulți români, care le-ar fi promis oamenilor locuri de muncă în Peninsula Iberică. Ajunși la fața locului, însă, suspecții i-ar fi obligat la muncă silnică și fără remunerare.

16 persoane, printre care și cetățeni români, au fost reținute în Spania, fiind învinuite de organizarea unui grup criminal, care ținea oameni în sclavie. În ancheta pornită, se specifică că românii ar fi avut drept complici mai mulți angajatori spanioli și portughezi.

Pe numele lor a fost inițiat un dosar penal pentru exploatare, spălare de bani și constituirea unui grup criminal organizat. Deocamdată, oamenii legii au găsit doar 145 din cele peste 600 de victime și doar 18 au fost eliberate din locurile unde erau forțate să muncească. Acum, victimele se află în grija unor ONG-uri iberice.

Potrivit autorităților locale, victimele erau nevoite să trăiască în Spania și Portugalia, în condiții de semi-sclavie și precaritate extremă, în unele dintre cazuri, nu li se oferea mâncare chiar și zile întregi, relatează Guardia Civil. Se presupune că principalii membrii ai grupării primeau peste 500.000 de euro pe lună, datorită celor care munceau gratuit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

213 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Încă 4 decese, printre victime – un lucrător medical

213 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate astăzi pe teritoriul …