Știrea zilei

Peste 20 mii de persoane au venit în Chișinău din zone de focar de coronavirus

În perioada 18 – 24 mai în municipiul Chișinău s-au înregistrat 436 de cazuri noi de COVID-19, transmite moldpres.

Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială Tatiana Bucearschi a declarat luni la ședința on-line a serviciilor primăriei că în săptămâna 18 – 24 mai, în municipiu s-au înregistrat 436 de cazuri COVID-19. În același timp, Bucearschi a spus că 135 dintre aceste cazuri au forme ușoare. “Am închis, la data de 21 mai, Centrul COVID-19-Constructorul, cei 40 de pacienți aveau forme ușoare și i-am transferat la Spitalul Sf. Arhanghel Mihail și Spitalul nr. 1”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, 21 714 de locuitori ai municipiului Chișinău se află sub supravegherea specialiștilor Direcției generale de sănătate și asistență socială, aceste persoane venind în Republica Moldova din zone de focar de COVID-19.

Potrivit măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, persoanele care vin în R. Moldova din zone de focar de COVID-19 se află în autoizolare pentru 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO