Știrea zilei

Aproape 21.000 de oameni au votat până la această oră în raionul Orhei | VIDEO update

Aproape 21 de mii de alegători au votat până la această oră în raionul Orhei, ceea ce constituie peste 40 la sută din numărul total de alegători. Cele mai active sunt femeile. Totodată, la urne s-au prezentat mai multe persoane cu vârstele cuprinse între 56 și 70 de ani, decât cele de până la 25 de ani.

Peste 20 de mii de oameni au votat până la această oră în raionul Orhei, ceea ce constituie ???? la sută din numărul total de alegători. Cei mai activi sunt bărbații și persoanele cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani. Oamenii din Brăviceni au mers ca la nuntă, la alegeri. Secția de votare putea fi găsită cu ușurință și asta pentru că, muzica populară se auzea de departe în sat.

Printre alegătorii matinali a fost și candidatul Partidului Șor care a venit la urnă însoțită de către mama sa.

EUGENIA: Am votat pentru ca satul nostru să beneficieze de iluminat stradal, de drumuri reparate, de apeduct pe care cetățenii satului merită să îl aibă. Să fie ajutați și să aibă un viitor mai bun copii noștri, aici acasă.

IOANA: Vrem cât de puțin, o schimbare mică dar să fie schimbare. Să fie un sat modern, mai frumos, să fie lumină pe străzile unde nu este, apă să tragă la toți.

Localnicii așteaptă schimbări majore în satul lor de baștină.

Să ne scoată din negura în care suntem. – Are mult de muncă viitorul primar? – Foarte mult.

Pensionarii să iasă la pensie și să stea acasă. Oamenii cu copii să iasă la lucru pentru că au studii, iar acum studiile sunt moderne. Să fie schimbări radicale în satul nostru.

Și la Pohorniceni oamenii sunt activi și au venit de dimineață la secția de votare. Tot aici, s-a prezentat și candidatul Partidului Șor. Este născut în sat și își dorește ca baștina sa să devină una curată, modernă și civilizată.

IANEC: Vrem o sorată mai bună pentru satul nostru pentru că suntem departe de oraș și dorim un viitor mai bun pentru satul nostru. 
MARIA: Contestații nu am avut până acum. Tot normal. S-a deschis la timp. Ne-am orientat după primul scrutin și tot cam așa participă.

De lucru ar fi de dorit să fie, să nu ne ducem în Germania și la Praga.

Pentru o viață mai bună, să fie tot spre bine, să nu fie spre rău.

Potrivit datelor CEC, alegătorii din 25 de localități din raionul Orhei au ieșit astăzi la vot pentru ași alege primarul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul „ȘOR” cere guvernării măsuri urgente pentru reintegrarea concetățenilor reveniți acasă

Partidul Politic „ȘOR” cere măsuri urgente pentru crearea condițiilor pentru cetățenii moldoveni care decid să …