Știrea zilei

Personalul medical de la Spitalul Raional Orhei vor fi transportați gratuit la serviciu | VIDEO

Personalul medical care activează în cadrul Spitalului Raional Orhei, în cadrul Substației de Asistență Medicicală Urgentă și în cadrul Centrelor de Sănătate, vor fi asigurați cu transport gratuit din satele raionului Orhei spre locul de serviciu. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei.

În cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei, în urma solicitării Spitalului Raional Orhei cu susținerea președintelui raionului, Dinu Țurcanu, Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, și Directorului „Orhei Transport”, Andrei Bostan, s-a decis că atât medicii cât și personalul medical care nu dispun de transport personal, vor fi transportați de la domiciliu către Spitalul Raional Orhei. Cele 4 microbuze sunt dotate cu măști de protecție mănuși și dezinfectante și vor merge spre 4 direcții: localitățile Mălăiești, Noroceni, Pohrebeni și comuna Jora de Mijloc. Directorul spitalului raional Orhei spune că asemenea decizie era indispensabișă pentru lucrătorii medicali.

ANDREI STRATULAT , directorul Spitalului Raional Orhei: Din 530 de lucrători medicali, care activează astăzi la Spitalul Raional Orhei, 190 sunt lucrători care locuiesc în satele raionului Orhei, care astăzi nu au avut cu ce se deplasa spre serviciu.

IRINA BOGACIUC, vicepreședintele Raionului Orhei: Astăzi de dimineață a venit un demers de la Spitalul Raional precum că mulți lucrători ai spitalului au întârziat la serviciu, din cauza sistării transportului public. N oi am decis s=ă asigurăm spitalul cu transport, deoarece medicii trebuie să lucreze 24/7.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre măsurile întreprinse de către autorități în perioada declanșării stare de urgență” pe întreg teritoriul țării, unde s-a menționat că pe teritoriul raionului Orhei nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19. Totodată, cea de-a doua parte a Hotărârii dezbătute în cadrul ședinței prevede crearea unui cont bancar cu destinație specială îndreptat spre acumularea fondurilor care vor merge la acoperirea cheltuielilor neprevăzute, cauzate de rezistența opusă virusului fatal COVID-19.

DINU ȚURCANU , președintele Raionului Orhei: Recomandăm acestor persoane să facă acest lucru de la distanță, prin aplicații mobile, carduri bancare. Asigurăm pe această cale că toate resursele financiare și din cadrul primăriilor și a Consiliului Raional vor fi prioritizate pentru a asigura combaterea acestei maladii.

Datele contului bancar sus menționat vor fi afișate pe pagina oficială a Consiliului Raional Orhei de pe rețelele de socializare și pe site-ul Oficial al Consiliului Raional Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Air Moldova: Cerem Guvernului să nu folosească compania aeriană în jocuri cu business-ul | VIDEO

Guvernarea blochează activitatea Air Moldova, susțin reprezentanţii companiei. Potrivit lor, Air Moldova ar fi accesat …