Știrea zilei

Persoanele cu dizabilități își vor putea repara gratuit cărucioarele rulante

În Republica Moldova va fi instituit un centru de reparație și asamblare a cărucioarelor rulante. Totodată, specialiștii tehnicieni din cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR) vor beneficia de un curs de instruire gratuit privind reparația, adaptarea și menținerea cărucioarelor, informează moldpres

Inițiativa a fost înaintată de Jane Ebel, expert în domeniul dizabilității și educației incluzive din Marea Britanie la o întrevedere cu secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

„Este un proiect inovativ. Cred că parteneriatul dintre stat și societatea civilă va aduce plus valoare și vom putea să ne implicăm pentru ca fiecare persoană cu dizabilități să se integreze pe deplin în viața societății”, a declarat Boris Gîlca.

În contextul inițiativei propuse, secretarul general de stat a asigurat că va fi identificat un spațiu în cadrul CREPOR, unde persoanele cu dizabilități se vor putea adresa oricând pentru servicii de menținere tehnică a cărucioarelor. Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada imediat următoare, conducerea CREPOR urmează să aibă consultări tehnice cu reprezentanții din Marea Britanie pentru realizarea obiectivelor discutate în cadrul ședinței.

Conform datelor CREPOR, în anul 2018 au fost repartizate 453 de cărucioare rulante, iar în acest an urmează să fie distribuite cărucioare pentru încă 780 de persoane care se află în lista de așteptare. Potrivit datelor statistice, peste 27 mii de persoane se deplasează în cărucioare rulante.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți deținuți ai unui penitenciar din Moldova se plâng de rele tratamente: „Ne amenințau cu armele, iar mâncarea o aruncau pe jos” | VIDEO

Mai mulți deținuți de la penitenciarul nr. 9 „Pruncul” din Capitală se plâng că le …